Recept voor een heerlijke smoothie bowl
04 maart 2022 
0 min. leestijd

Recept voor een heerlijke smoothie bowl

Iedere ochtend wanneer jij uit je bed stapt en richting de keuken loopt heb je de keuze: vullen of voeden? De gemiddelde Nederlander is geneigd om voor de standaard boterham met beleg te gaan. Zo zonde, want dit is niet per se waar jouw lichaam om staat te springen in de ochtend.

Waar je lichaam heel blij van wordt na een nacht lang in bed liggen is een flinke smoothiebowl!

Win de ochtend, start met een smoothie bowl!

Een smoothie bowl, zoals wij deze altijd maken, zit namelijk niet alleen bomvol energie, maar zit ook vol met vitamines en mineralen. We krijgen vaak de vraag of we nog goede recepten kennen. U vraagt wij draaien! Hieronder vind je ons favoriete smoothie recept van dit moment.

Recept voor 1 persoon:

  • 2 flinke bananen
  • 125 gram mango
  • 125 gram wilde bosbessen
  • 2 flinke handen bladgroente (bijvoorbeeld: spinazie, boerenkool, veldsla, postelein)
  • 1 takje dille
  • 1 cm gember
  • klein beetje water
  • Topping: stukjes (gedroogd) fruit naar keuze. Hou je vooral niet in qua hoeveelheid.

Doe alle ingredi├źnten in de blender. Even blenden en klaar is de smoothie bowl.

Tip 1: gebruik je diepvries fruit, voeg dan heet water toe aan de smoothie.

Tip 2: een goede blender maakt echt een heel groot verschil. Wij gebruiken zelf deze blender. Deze kan met gemak diepvriesfruit aan en maakt de smoothie echt helemaal smoooooth. Wij zetten de blender meestal bij een volle blender 2 tot 3 keer op de smoothie-stand.

We zijn benieuwd wat je van deze smoothie vindt!Over de schrijver
Mijn naam is Linda Poulussen. Van oorsprong ben ik fiscaal jurist, maar een burn-out zorgde ervoor dat ik tot het besef kwam dat echte passie bij gezondheid en hormonen ligt. Het werd mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om zo gezond en gelukkig mogelijk door het leven te gaan. Op deze website deel ik mijn kennis, ervaringen en tips met jullie. Ik ben o.a. opgeleid tot hormoontrainer en orthomoleculair therapeut en altijd nieuwe kennis op aan het doen.
Reactie plaatsen